Пергамент – дуже популярний пакувальний матеріал, який застосовується для упаковки харчової продукції. В даний час пергаментний папір виготовляється з рослинного пергаменту (целюлози). Бавовняні волокна обробляються сірчаною кислотою, потім промиваються і ретельно сушаться, в результаті такої обробки целюлоза твердне і папір не промокає навіть при попаданні у воду.

Головні якісні характеристики пергаментного паперу – це водонепроникність, жиронепроникність, повітропроникність, жаростійкість і міцність.

Завдяки жиронепроникності пергамент використовується для пакування жировмістких продуктів, наприклад кондитерських виробів. Структура пергаменту перешкоджає витіканню жиру з упаковки, він не розчиняється в жирах і не прилипає до жирних продуктів. Крім того, це важлива характеристика при випічці, так як папір виступає в якості рослинного шару і допомагає легко відокремити готовий продукт від дека.

А жаростійкість пергаменту дає можливість використовувати папір для випічки хлібобулочних виробів при температурі до 230 градусів.

Пергамент

Повітропроникність пергаменту дозволяє зберігати смак і запах продуктів, одночасно запобігаючи вбирання сторонніх запахів і висихання. Повітропроникна структура пергаменту дозволяє продуктам «дихати».

Пергамент відрізняється своєю міцністю, яка приблизно в два рази більше звичайного паперу. Вологостійкість пергаменту важлива характеристика при упаковці вологої продукції, такої як сир або м’ясо. Пергамент в цьому випадку має велику перевагу перед іншими паперами, оскільки не піддається деформації після упаковки навіть за умови впливу вологи.

Сфера використання пергаментного паперу досить широка. Пергамент застосовують в кулінарії, в медицині, крім того пергамент використовують для упаковки голчастих виробів. Великою популярністю пергамент користується в місцях швидкого харчування таких, як кафе, буфети навчальних закладів, супермаркети. Будучи екологічно чистим продуктом, пергамент допустимо і доцільно використовувати в якості упаковки для продуктів харчування.

Пергамент виробляється наступних марок:

«А», «Б», «В» – використовується для упаковки харчових продуктів підвищеної жирності і вологості: сирних виробів, масла, маргарину, м’ясних продуктів, кондитерських виробів. Використовується як для ручного пакування так і для роботи на автоматичних лініях.

«Д» – використовується як основа для упаковки з багатошаровою структурою: ламінації, металізації і т. д.

«М» – використовується в сфері медицини для упаковки медичних препаратів.

«Н», «НЖ» – для упаковки продукції з підвищеним терміном зберігання – до 30 днів.

«ЖВ» – для упаковки харчових продуктів зі зниженим вмістом жиру і вологи: кондитерських виробів, чаю, сухих харчових концентратів та ін. Використовується в якості прокладки для пакування в ящик кондитерських виробів з жирністю не вище 15%. Застосовується для ручної упаковки і для упаковки на автоматичних лініях.

Плотність, г/м2

Ширина, мм

Колір

40, 45, 50, 52, 58, 64

580, 840

Білий, коричневий

Пергамент випускається у вигляді джамбо-ролів вагою 400-500кг. За бажанням замовника проводимо порізку рулонів на спецформати і листи.

Ціна на пергамент формується залежно від технічних характеристик, а також, формату та обсягу виробництва.

У нас Ви можете купити пергаментний папір оптом і в роздріб.

Виконуємо доставку в усі регіони України.

Напрямки по яких проводиться регулярна рейсова поставка:

Дніпропетровськ, Київ, Харків, Одеса, Черкаси, Чернігів, Миколаїв, Кіровоград, Кривий Ріг, Запоріжжя, Суми, Полтава, Хмельницький, Львів, Івано-Франківськ, Закарпаття, Луцьк.

Також, здійснюємо доставку будь-якою зручною клієнту транспортною компанією.

Купити пергамент  

Щоб купити пергамент, або отримати консультацію наших спеціалістів зателефонуйте нам чи напишіть в форму зворотньго зв’язку:

(044) 390 45 05

(067)553 99 09

(066) 400 88 14

Найкраща ціна!