Підпергамент – замінник пергаменту, який виготовляється з целюлози більш низької якості. Підпергамент має досить високу жиронепроникність і високу механічну міцність. Водо- і жиронепроникність підпергаменту нижче ніж у пергаменту, проте часто буває достатньою для застосування в більшості сфер.
Підпергамент використовується як для індивідуальної упаковки харчових продуктів, так і в якості прокладки при груповій упаковці.
Підпергамент застосовується для випічки хлібобулочних і кондитерських вироби, з метою уникнення підгоряння і прилипання продукції. А також, для упаковки гарячих, жирних і вологих харчових продуктів, таких як: м’ясні напівфабрикати, сирна продукція, масло, маргарин, кондитерські та випечені вироби та ін.
Розрізняють такі марки підпергаменту:
«П» – для упаковки харчових продуктів з невисоким вмістом жиру. Застосовується для випічки, індивідуальної упаковки і в якості прокладки при груповій упаковці.